Z tego przepisu można zrobić własny serek śmietankowy. Można go używać jako bazy do wielu różnych potraw.
Serek śmietankowy o smaku bazylii posypany orzechami
Jak szybko zrobić serek śmietankowy? Wydaje się to niemożliwe! Wcale nie! Ten szybki przepis może być wykorzystany na śniadanie, lunch lub przekąskę. Zacznijmy od składników.
Oto, czego będziesz potrzebować:
- 1 serek śmietankowy
- Kilka orzechów włoskich
- szczypta soli
- 1 łyżka masła
- Świeże liście bazylii
Zaczynamy! Zaczynamy!
Przygotuj masło. Wyjmij masło z lodówki i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Wymieszaj wszystkie składniki razem, gdy masło się rozpuści. Połącz serek śmietankowy z dużą ilością masła. Wymieszaj serek śmietankowy i masło razem.
Drobno posiekać świeżą bazylię. Serek śmietankowy będzie miał mocniejszy smak, jeśli doda się do niego bazylię. Posiekać orzechy włoskie. Doprawić potrawę solą. Połączyć wszystkie składniki w misce. Wymieszaj wszystkie składniki razem z serem. Mieszanka powinna być jednorodna.
Teraz nadszedł czas na przygotowanie zdrowej przekąski. Do tego kroku potrzebny jest papier do pieczenia. Rozwiń kawałek papieru do pieczenia. Rozłóż na nim zawartość miski. Zawiń w niego ser. Powstanie wąska rolka. Teraz nadszedł czas na ostatni krok.
Ser powinien być przechowywany w lodówce nie krócej niż trzy godziny. Po schłodzeniu łatwiej będzie Ci kroić ser. Można go pokroić w plastry i wykorzystać jako składnik kanapek lub jako przekąskę na śniadanie.
Comments are closed.