Mięso idealne – Miało być na dwa dni a zjedzone w kilka chwil. Rozpływa się w ustach. Przepis idealny

Prezentujemy idealny przepis na mięso, dla osób zapracowanych, którzy nie mają czasu na przygotowanie skomplikowanych potraw.

Mięso, które zostanie przygotowane według poniższego przepisu, cechuje się dużą delikatnością, miękkością, soczystością oraz tym, że praktycznie rozpływa się w ustach.

Co będzie potrzebne?

  • kilogram mięsa np. wieprzowina
  • 1,5 łyżeczki pieprzu do smaku
  • 2 łyżeczki soli do smaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 gramów cebuli
  • 50 mililitrów wody
  • 100 gramów masła klarowanego

Przepis

Przede wszystkim mięso trzeba umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić na dość duże kawałki. Po tym etapie mięso należy przenieść do garnka.

Cebula powinna zostać obrana oraz pokrojona na pół pierścienie i położona na wierzchu mięsa, a następnie do garnka należy dodać masło klarowane oraz zalać wodą. Po przykryciu na średnim ogniu należy mięso dusić przez około godzinę, po czym trzeba dodać przyprawy, czyli pieprz i sól oraz czosnek.

Po dodaniu przypraw mięso należy dusić przez około 1.5 do 2 godzin. Po uduszeniu mięso jest gotowe do dodania do słoika i włożenia do lodówki.

Tak przygotowane mięso może być łączone praktycznie ze wszystkim: ziemniakami, kaszą, ryżem, surówką oraz wieloma innymi dodatkami.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!