Manna z miodem z patelni – Idealna na śniadanie. Rodzina nie chce odejść od stołu.
Bez pieczenia, szybko i smacznie. Dziś proponuję rewolucyjny przepis na ciasto z patelni, które przygotujesz z kilku prostych składników.
Parę minut i słodki deser gotowy. Dodanie kilku łyżek miodu sprawi, że dzieci go pokochają.
Składniki:
- 7 jajek
- opakowanie kaszy manny
- miód
- odrobina proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olej roślinny
Przygotowanie:
Do miski wbij jajka, dokładnie ubij je przy pomocy trzepaczki. Następnie dodaj do nich 6 łyżek kaszy manny. Wszystko dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.
Odstaw na kilka minut, po czym wlej 3 łyżki oleju i wsyp szczyptę soli. Połącz składniki i ponownie odstaw całość na moment. Po chwili dodaj ok. 10 g proszku do pieczenia.
W międzyczasie rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i wlej całą masę. Wszystko przykryj pokrywką i smaż przez 5-6 minut.
Następnie odwróć ciasto na drugą stronę i powtórz cykl smażenia. Teraz wyciągnij ciasto na talerz, posmaruj wierzch miodem lub posyp cukrem pudrem.
Comments are closed.