Znikają już pierwszego dnia po ich przygotowaniu: Ciastka miodowe – Przysmak na świąteczny stół.

W czasie zbliżających się świąt Bożego Narodzenia często chcemy urozmaicić lub zmienić słodkie przekąski na świątecznym stole.

Z pomocą przychodzi przepis na pyszne ciastka miodowe z nadzieniem i polewą. Sprawdzą się nie tylko w święta. Idealne będą także na co dzień do herbaty lub kawy.  Ciastka zachowują swoją świeżość przez bardzo długi czas, jednak ich smak i zapach sprawiają, że znikną z talerza w mgnieniu oka.

Miodowe ciastka – składniki

Do przygotowania ciastek potrzebne będą:

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka oczyszczonej sody
  • 20 dkg cukru
  • 10 dkg margaryny
  • 45 dkg mąki
  • 2 łyżki miodu

Nadzienie przyszykujemy z pomocą:

  • 2 łyżek grubej mąki
  • 4 szklanek mleka
  • 20 dkg masła
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • cukier puder (do smaku)

Polewę przygotowujemy z gorzkiej czekolady i tłuszczu.

Jak przygotować miodowe ciastka?

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!