3 łyżki dziennie – kilka kg w miesiąc: Pozbądź się nadwagi bez inwestycji.
Imbir jest bardzo popularną i ciekawą przyprawą. Posiada ciekawy aromat i sprawdź się nie tylko jako idealny dodatek do azjatyckich dań, ale także jako prozdrowotny korzeń.
Jego właściwości lecznicze są bardzo ważne, jest on bowiem naturalnym antybiotykiem, który poleca się przyjmować w celu leczenia i zapobiegania przeziębienia. Dodatkowym atutem jest także bardzo skuteczny do spalania tłuszczu.
Jak przygotować najlepszą mieszankę imbiru, która jest niesamowicie zdrowa i spala tłuszcz? Potrzebne składniki to:
- korzeń imbiru ok 300-350 gram
- cytryna
- około 150-200 gram miodu
Korzeń imbiru należy oczyścić i posiekać na drobne kawałki. Z cytryny trzeba usunąć pestki i przygotować w ten sam sposób co imbir. Wszystkie składniki posiekaj blenderem albo przemiel maszynką do mielenia mięsa, następnie dodaj miód i wymieszaj.
Gotową mieszankę należy umieścić w szklanym pojemniku, zamknąć pokrywkę i przechowywać w lodówce. Najlepiej jeść łyżeczkę dziennie w czystej postaci lub jako dodatek do herbaty.
Pomimo prozdrowotnych właściwości imbiru, trzeba przyjmować go z ostrożnością. Jeśli pojawią się objawy przewodu pokarmowego, należy powstrzymać się od jego stosowania. Jednak w przypadku dolegliwości związanych z przeziębieniem jego spożywanie jest bardzo wskazane.
Dodatkowo cała mieszanka jest bardzo bogata w cytrynę, która wspomaga układ odpornościowy. Miód posiada szereg właściwości tonizujących, dzięki czemu pomaga normalizować funkcjonowanie narządów.
Comments are closed.