Ten sernik z tego przepisu zawsze super smakuje, pięknie rośnie i nigdy nie opada. Sekretem jest jeden składnik
Sernik z mlekiem skondensowanym
Sernik to najpopularniejsze ciasto przygotowywane na różnego rodzaju okazje lub nawet bez żadnej okazji. Znajdziesz tutaj przepis na sernik, który nigdy nie opada i zawsze wszystkim smakuje.
Składniki:
- ser z wiaderka – 1 kg
- żółtka – 6 sztuk
- białka – 6 sztuk
- budyń śmietankowy bez cukru – 2 opakowania
- mleko skondensowane (zimne) – 1 puszka
- sok z cytryny
- śmietana 36 % – 100 ml
- starta skórka z cytryny
Przygotowanie:
Za pomocą mikser zmiksuj ze sobą żółtka, budyń, ser, mleko skondensowane, sok oraz skórkę z cytryny. Miksuj na najmniejszych obrotach przez około 10-15 min. Białka ubij dodając trochę soli. Teraz łyżką delikatnie wymieszaj pianę. Do tortownicy przelej białka i przygotowaną wcześniej masę. Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Sernik piecz przez około 30 minut w tej temperaturze. Po upływie tego czasu zmniejsz temperaturę piekarnika do 150 stopni. Nakryj sernik papierem do pieczenia i piecz ponownie przez około 40 minut w zmniejszonej temperaturze.
Comments are closed.