Do blendera wrzuć 2 jajka, płatki owsiane, szpinak – wszyscy w domu się zajadają

Zdrowe odżywianie wcale nie musi być nudne, jeśli lubi się próbować nowe i ciekawe przepisy.

Jednym z tego rodzaju przepisów jest prezentowany przez nas przepis na naleśniki szpinakowe, które są nadziewane serem. Są one bardzo smaczne, a do tego wyglądają naprawdę fajnie, przez co powinny przypaść do gustu każdemu.

Co będzie potrzebne?

  • 150 gramów liści szpinaku
  • 150 gramów płatków owsianych
  • twardy ser
  • 2 jajka
  • 400 mililitrów wody w 2 porcjach po 200 ml
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól, pieprz

Jak przygotować naleśniki?

Liście szpinaku należy dobrze umyć, pokroić na kawałki i włożyć do blendera. Do tego dodajemy płatki, jajka oraz zalewamy 200 mililitrami wody.

Taką mieszaninę należy odstawić na około 30 minut. Po tym czasie dodajemy sól, pieprz, olej słonecznikowy i dodajemy kolejną porcję (200 mililitrów) wody. Całość mieszamy i wlewamy do miski.

Tak powstałe ciasto smażymy na patelni, a powstały naleśnik posypujemy serem, który wcześniej starliśmy.

Po posypaniu serem naleśnik składamy na pół i pieczemy do momentu gdy ser się rozpuści.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!