Długoterminowy kucharz zdradza sekretny przepis. Dzieci to uwielbiają – odkryj ich ulubioną zupę.

Zdumiewające odkrycie kucharki z przedszkola! Oto tajemnica najpyszniejszej zupy w historii, którą uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli!

Nie jesteś w stanie oderwać się od stołu, prawda? Tak samo ja poczułam, kiedy pierwszy raz skosztowałam tej niezwykłej zupy, tworzonej przez całe życie przez babcię mojego męża, gdy pełniła funkcję kucharki w przedszkolu. Gdy moje pociechy po raz pierwszy skosztowały tej „Śnieżki”, były tak zafascynowane, że prosiły o dokładkę!

Poszukujesz tego perfekcyjnego przepisu na zupę, który zadowoli Twojego malucha? Ostrzegam, masz go przed sobą! W tym tekście odsłaniam tajemnice tej nieskomplikowanej, ale niesamowicie smacznej zupy, która podbija serca nie tylko dzieci, ale także dorosłych!

MUSISZ zdobyć te SKŁADNIKI:

  • 1 mała marchewka,
  • 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego,
  • 2 jajka,
  • 2 średnie ziemniaki,
  • 1/2 średniej cebuli,
  • 1 łyżka oleju roślinnego,
  • 1 łyżka masła,
  • 1/2 puszki zielonego groszku,
  • sól,
  • przyprawy wedle własnego gustu
  • świeże zioła dla dodatkowego aromatu.

A teraz… gotowe na sekret przygotowania?

Obierz, umyj i zetrzyj na grubej tarce cebulę i marchewki. Ziemniaki pokrój w kostkę, a jajka ugotuj na twardo. Smaż warzywa na maśle, do momentu aż marchewka zmięknie, a cebula stanie się przejrzysta. Do wrzącego bulionu wrzuć ziemniaki i zielony groszek (razem z zalewą z puszki). Gdy ziemniaki staną się półmiękkie, dołóż do zupy warzywa z patelni i starte jajka.

Pozostaw zupę na ogniu jeszcze przez kilka minut, a potem dopraw do smaku i dodaj świeże zioła. Podawaj gorąco, udekorowane kleksem kwaśnej śmietany i dodatkowymi ziołami. Przygotuj się na kulinarny ekstaz! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!