Nigdy więcej suchego mięsa. Oto Tajemniczy Sposób od Doświadczonej Gospodyni.
Ta ekscytująca tajemnica kuchni stanie się Twoja!
Wołowina tak nieziemsko miękka i soczysta, że opór jest bezcelowy – teraz dostępna prosto z Twojej kuchni! Doskonałe połączenie delikatnego mięsa z sos jogurtowym i pieczarkami, a do tego ulubione dodatki – kasza czy ziemniaczane puree.
Potrzebujesz tych składników:
- 300 g pieczarek,
- 200 ml mleka,
- 50 g masła,
- 2 cebule,
- 500 ml wody,
- 600 g wołowiny,
- łyżka musztardy,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- tymianek i sól – na wyłączne Twoje uznania.
Przygotowanie zaczyna się od przekrojenia cebuli w półpierścienie i zrobienia z pieczarek grubych plastrów. Potem, masło rozgrzewamy na patelni, na którą następnie lądują pieczarki i cebula.
Potem przyszedł czas na pokrojenie mięsa w małą kostkę i dodanie go do już smażących się cebuli i pieczarek. Po 10 minutach smażenia, dodajemy musztardę, koncentrat pomidorowy i tymianek, a potem zalewamy wszystko wodą i mieszamy. Przykrywamy i dusimy przez około 30 minut na średnim ogniu.
Gdy mięso zmięknie, dodajemy mleko i jogurt, a następnie doprawiamy solą. Kolejne kilka minut gotowania i… Voila! Ta niesamowita wołowina idealnie komponuje się z dodatkiem ziemniaków lub kaszy podczas rodzinnych obiadów. Zainspiruj się i zamień pieczarki na inne grzyby – eksperymentuj!
Comments are closed.