Nie marynuj już kotletów w mące i jajku – spróbuj tym sposobem. Jest o wiele łatwiejszy

Panierowane kotlety z kurczaka to danie, które gości w naszych domach niezwykle często. Jest ono nie tylko proste w przygotowaniu, ale także niezwykle smaczne.

Dzięki różnorodności dodawanych przypraw możemy nadać daniu nowych walorów smakowych, dzięki czemu zachwyci ono wszystkich domowników.

Poniżej przedstawiamy Wam przepis, który z pewnością odmieni wasze spojrzenie na kotlety. Nowa wersja panierki, która z pewnością przypadnie Wam do gustu i zagości w Waszych domach na dłużej!

Składniki potrzebne do przygotowania kotletów:

  • pierś z kurczaka – 4 sztuki
  • miód – 40 g
  • musztarda – 30 g
  • czosnek – 3 lub 4 ząbki
  • majonez – 50 g
  • sól, pieprz, mielona czerwona papryka
  • olej słonecznikowy – 30 ml

Sposób przygotowania: 

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!