Nie marynuj już kotletów w mące i jajku – spróbuj tym sposobem. Jest o wiele łatwiejszy
Panierowane kotlety z kurczaka to danie, które gości w naszych domach niezwykle często. Jest ono nie tylko proste w przygotowaniu, ale także niezwykle smaczne.
Dzięki różnorodności dodawanych przypraw możemy nadać daniu nowych walorów smakowych, dzięki czemu zachwyci ono wszystkich domowników.
Poniżej przedstawiamy Wam przepis, który z pewnością odmieni wasze spojrzenie na kotlety. Nowa wersja panierki, która z pewnością przypadnie Wam do gustu i zagości w Waszych domach na dłużej!
Składniki potrzebne do przygotowania kotletów:
- pierś z kurczaka – 4 sztuki
- miód – 40 g
- musztarda – 30 g
- czosnek – 3 lub 4 ząbki
- majonez – 50 g
- sól, pieprz, mielona czerwona papryka
- olej słonecznikowy – 30 ml
Comments are closed.