Przekonaj się, jakie to smaczne. Gulasz z kapusty z wędzonym mięsem. Hit w mojej kuchni.

Składniki

  • 300 g wędzonej karkówki
  • 1/2 główki małej kapusty
  • duża cebula
  • łyżka wędzonej papryki
  • łyżka smalcu
  • łyżki zwykłej mąki
  • bulion mięsny
  • nasiona kminku
  • sól
  • pieprz
  • pasta chilli do smaku

Przygotowanie

Kapustę pokroić w paski, cebulę drobno posiekać, a wędzoną cebulę pokroić w kostkę. Roztapiamy smalec i smażymy cebulę na złoty kolor. Dodaj mięso i chwilę smaż. Dodaj paprykę, kminek i po wymieszaniu kapustę. Oprószamy mąką i zalewamy bulionem.

Wystarczająco dużo bulionu, aby być z mięsem i kapustą jednocześnie. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta zmięknie. Gulasz doprawiamy solą, pieprzem i chilli. Podawać z pieczywem.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!