Domowe Ciasto Raffaello bez pieczenia. Kolejne przepyszne i bardzo proste ciasto.
Domowe ciasto Raffaello można bardzo szybko przygotować, nawet piekarnik nie jest do tego potrzebny. Wszystkie składniki są łatwo dostępne, a ceny bardzo przystępne. Smak ciasta zachwyci każdego miłośnika kokosów. Deser dosłownie rozpływa się w ustach, jest nieziemsko smaczny i delikatny!
SKŁADNIKI:
- 1 kg twarogu
- 100 g cukru
- 250 ml mleka
- 100 g wiórków kokosowych
- 300 ml skondensowanego niesłodzonego mleka
- 25 g żelatyny
- 150 ml wody
- 200 g mlecznych wafelków
Zagotuj mleko i dodaj do niego wiórki koksowe i cukier, wymieszaj.
Zalej żelatynę wodą w osobnym pojemniku i pozostaw do spęcznienia.
Rozdrobnij twaróg blenderem. Dobrze wymieszaj ze skondensowanym mlekiem. Następnie dodaj mleko z wiórkami do tej mieszanki i wymieszaj.
Teraz musisz przygotować bazę. Zmiel wafle mleczne i włóż je na spód formy.
Do przygotowanej żelatyny dodaj jedną lub dwie łyżki twarogu i mieszanki kokosowej i wymieszaj. Wlej zawartość do miski ze twarogiem, wymieszaj.
Teraz ostrożnie wlej masę twarogową do formy.
Włóż ciasto na 3 godziny do lodówki. Wyjmij ciasto z lodówki, zdejmij boki formy i ciesz się jego smakiem. Smacznego!
Comments are closed.