2 dni i czuje się jak nowo narodzona: Babcia nauczyła mnie fantastycznego przepisu na duszący kaszel.
Moja rodzina i ja nie byliśmy w stanie pozbyć się wirusa, który od ponad dwóch tygodni utrzymuje się w naszym domu.
Nie pomogły nam nawet syropy z apteki, więc poradziłem się staruszce, która dała mi swój „gwarantowany” przepis na grypę, kaszel i przeziębienie.
Ugotowałam dawkę dla całej rodziny i choć nigdy bym w to nie uwierzyła, w ciągu 2 dni nasza kondycja diametralnie się poprawiła. Irytujący kaszel ustąpił i w końcu dobrze spaliśmy. Ustąpiły również inne objawy – nieżyt nosa, ból głowy, ból zatok. Gorąco polecam, nie masz nic do stracenia, możesz tylko zyskać. Od teraz będę to robiła zawsze, gdy pojawią się jesienne wirusy, grypa i przeziębienia.
Dzięki naturalnemu działaniu antybiotycznemu czosnek radzi sobie z wieloma wirusami i bakteriami. W połączeniu z gorącym mlekiem to zupełny cud dla zdrowia. Wypróbuj ten ponadczasowy przepis i zobacz, co się z Tobą stanie. Cała rodzina skorzysta z tych efektów zimą!
Eliksir czosnkowy pomoże na:
- astmę
- przeziębienie
- zapalenie płuc
- artretyzm
- żółtaczkę
- impotencję
- grypę
- bezsenność
- suchy i duszący kaszel
- przewlekłe zapalenie stawów
- wzmocnienie odporności
- serce i wątrobę
- skrzepy krwi
- krążenie krwi
- cholesterol
Przepis na eliksir czosnkowy
Składniki:
- 5-6 ząbków czosnku
- 250 ml mleka
- 125 ml wody
- 1,5 kg miodu
Przygotowanie:
W garnku podgrzej mleko z wodą. Dodaj zmiażdżony czosnek i zagotuj.
Jak tylko mleko czosnkowe zacznie się gotować zmniejszyć ogień i mieszać, do czasu, gdy około połowa objętości wyparuje. Nie utrzymuj czosnku długo w temperaturze wrzenia, aby nie stracić jego najcenniejszych składników.
Następnie odcedź mleko, dodaj miód i dobrze wymieszaj. Pij mleko czosnkowe gorące lub przynajmniej ciepłe. Na wszelki wypadek pij raz dziennie (maks. 1 szklanka), szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
Jeśli jednak nadal jesteś zbyt chory, zafunduj sobie ten eliksir zdrowia przynajmniej dwa razy w tygodniu. Stosuj podczas choroby: W przypadku choroby lub któregokolwiek z powyższych problemów, zwiększ dawkę mleka czosnkowego do trzech razy dziennie.
Pamiętaj, że mleko czosnkowe należy pić od ciepłego do gorącego. Dobrą wiadomością dla każdego, kto przejmuje się wyrazistym smakiem i zapachem czosnku jest to, że gotowanie eliminuje nieprzyjemny i specyficzny zapach czosnku.
Dlatego ten napój będzie akceptowany również przez dzieci. Mleko czosnkowe mogą pić również osoby, u których surowy czosnek powoduje problemy z trawieniem. Wskazówka dotycząca duszącego kaszlu:
Aby pozbyć się silnego, duszącego kaszlu, dodaj szczyptę kurkumy do mleka czosnkowego. Jeśli jednak cierpisz na nietolerancję mleka, istnieje dla Ciebie równie skuteczna alternatywa, a mianowicie herbata czosnkowa.
Comments are closed.