Deser gotowy w 5 minut i bez pieczenia. Proste ciasto biszkoptowe z kremem.

W prostocie kryje się nie tylko piękno, ale także niepowtarzalny smak w przypadku tego wspaniałego deseru. Osłodź swoje życie pysznym kremowym ciastem – nazywamy go sernikiem BeBe.

Składniki:

Ciasto:

  • 200 g ciastek BeBe
  • 100 g orzechów włoskich
  • 80 g masła

Nadzienie czekoladowe:

  • 200 g mascarpone lub innego serka śmietankowego
  • 200 g polewy czekoladowej
  • 250 ml bitej śmietany 33%
  • 50 g cukru pudru

Do dekoracji:

  • 3 łyżki polewy czekoladowej

Deser przygotowujemy w formie w kształcie prostokąta o wymiarach 15 x 25 cm

Przygotowanie:

Wymieszaj ciastka połamane na kawałki ręcznym mikserem w misce na drobny proszek. Następnie za pomocą robota kuchennego mieszamy również orzechy, z których połowę zostawimy do dekoracji.

Wsyp herbatniki do większej miski i wymieszaj je z drugą połową zmiksowanych orzechów. Następnie dodaj roztopione masło i wymieszaj.

Przyklej folię do wewnętrznych boków formy i wlej mieszankę do środka, którą dociskamy szpatułką. Do miski dodaj mascarpone i polewę czekoladową – dobrze wymieszaj.

Dodaj nadzienie do foremki na biszkopty i rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Śmietanę wlej do miski, ubijaj z cukrem do uzyskania gęstej śmietany.

Następnie dodaj mascarpone, dobrze wymieszaj, na koniec ubij blenderem i dodaj do foremki do nadzienia czekoladowego. Wierzch udekoruj posiekanymi orzechami i przechowuj w lodówce przez co najmniej 6 godzin.

Do woreczka do ciasta wrzuć polewę czekoladową i udekoruj nią górę deseru. Możesz podawać. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!