Szybki i prosty przepis na ciekawa przekąskę z kapusty. Hit każdej imprezy

Lubisz kapustę, ale brakuje ci już pomysłów, jak ją podawać? Jeśli tak to świetnie się składa, bo mam dla ciebie oryginalną i ciekawą propozycję na jej przyrządzenie.

Taka przekąska z pewnością zaciekawi domowników i gości oraz sprawi, że wszyscy będą chcieli jej spróbować. Przepis polega na podsmażeniu kapusty w przygotowanej panierce. Sprawdź listę składników i koniecznie wypróbuj przepis.

Wymagane składniki:

  • kapusta – 1 kg
  • jaja kurze – 3 sztuki
  • bułka tarta – 50 g
  • olej – 3 łyżki stołowe
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Weź kapustę i podziel ją na grubsze plastry. Nie usuwaj środka kapusty, który sprawia, że liście się razem trzymają. Pokrojoną cebulę wrzuć do gotującej się osolonej wody i poczekaj kilka minut. Następnie odcedź wodę. Weź głęboki talerz, rozbij w nim jajka, posól je i popieprz. Dobrze roztrzep za pomocą trzepaczki.

Do drugiego talerza wsyp 50 g bułki tartej. Kawałki kapusty najpierw maczaj w jajku, a następnie w bułce, po czym znów w roztrzepanym jajku. Tak przygotowaną kapustę w panierce smaż na patelni z rozgrzanym olejem.

To bardzo prosty i oryginalny przepis. Spróbuj jak smakuje i podziel się nim ze znajomymi. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!