Szybki i prosty przepis na ciekawa przekąskę z kapusty. Hit każdej imprezy
Lubisz kapustę, ale brakuje ci już pomysłów, jak ją podawać? Jeśli tak to świetnie się składa, bo mam dla ciebie oryginalną i ciekawą propozycję na jej przyrządzenie.
Taka przekąska z pewnością zaciekawi domowników i gości oraz sprawi, że wszyscy będą chcieli jej spróbować. Przepis polega na podsmażeniu kapusty w przygotowanej panierce. Sprawdź listę składników i koniecznie wypróbuj przepis.
Wymagane składniki:
- kapusta – 1 kg
- jaja kurze – 3 sztuki
- bułka tarta – 50 g
- olej – 3 łyżki stołowe
- sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Weź kapustę i podziel ją na grubsze plastry. Nie usuwaj środka kapusty, który sprawia, że liście się razem trzymają. Pokrojoną cebulę wrzuć do gotującej się osolonej wody i poczekaj kilka minut. Następnie odcedź wodę. Weź głęboki talerz, rozbij w nim jajka, posól je i popieprz. Dobrze roztrzep za pomocą trzepaczki.
Do drugiego talerza wsyp 50 g bułki tartej. Kawałki kapusty najpierw maczaj w jajku, a następnie w bułce, po czym znów w roztrzepanym jajku. Tak przygotowaną kapustę w panierce smaż na patelni z rozgrzanym olejem.
Comments are closed.