Z tego wyjątkowego przepisu powstaje jabłkowe ciasto budyniowe, które zachwyci Twoich gości i zadowoli Twoje kubki smakowe.
Ten przepis na szarlotkę jest pyszny i zachwyci Twoje kubki smakowe. Jest niezwykle smaczna i pyszna, o piernikowym aromacie. Ten deser jest naprawdę niesamowity dzięki polewie czekoladowej!
Potrzebne składniki:
- 3 jajka,
- 2 jabłka,
- 350g mąki
- 150g cukru
- 1 cukier waniliowy,
- 100-120 ml mleka,
- 3 łyżki kakao
- 100 ml oleju
- 1 łyżka budyniu czekoladowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka majonezu,
- 3/4 łyżeczki przyprawy do piernika
Do wykonania polewy potrzebne będą również te składniki:
- 100g czekolady mlecznej
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- Kawałek masła.
Sposób przygotowania:
Wymieszaj mąkę, cukry, kakao w proszku, budyń i przyprawy. Za pomocą grubej tarki zetrzeć jabłka. Do masy dodać mleko, olej i majonez. Połącz wszystko i przełóż na blachę 26×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 190° Celsjusza przez 25-30 minut. Podczas gdy czekolada się topi, umieść masło i czekoladę w ciepłej kąpieli wodnej. Wymieszaj śmietankę z czekoladą. Po wystudzeniu ciasta polej polewą wierzch i pozostaw do zastygnięcia. Smacznego!
Comments are closed.