Ziemniaki musztardowe po niemiecku z ziołami – Znikają ze stołu w kilka chwil. Wszyscy chwalą, więc dzielę się przepisem
Ziemniaki królują na stołach w polskich domach od wielu lat.
Można je przyrządzić na mnóstwo sposobów, wśród których gotowanie jest jednym z tych najpopularniejszych w naszym kraju. Prosty, a zarazem niezwykle smaczny sos musztardowy może jednak całkowicie odmienić i urozmaicić ten popularny dodatek do dań głównych. Koniecznie wypróbuj!
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 4 łyżki octu winnego
- 100 ml oliwy z oliwek
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- szczypiorek
- sól
Przygotowanie:
Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę o podobnej wielkości. Następnie gotujemy je przez ok. 15 minut.
W misce mieszamy musztardę, posiekany szczypiorek, ocet winny, sól oraz oliwę z oliwek.
Przygotowany sos dodajemy do wcześniej odcedzonych ziemniaków i dokładnie wszystko mieszamy, aby ziemniaki wchłonęły wszystkie smaki.
Comments are closed.