Pyszna ryba pod pierzynką – Teraz to mój popisowy przepis. Hit w mojej kuchni.
Dania rybne w ostatnich latach cieszą się coraz większą popularnością. Przede wszystkim są dużo zdrowsze od potraw mięsnych, a dodatkowo zawierają duże ilości kwasów omega-3, które są niezwykle cenne dla organizmu.
Warto wspomnieć również, że z ryb można przygotować różnego rodzaju dania główne, zupy, sałatki, pasty do sałatek oraz przekąski na przyjęcia. Ryby nie wymagają zbyt dużej obróbki dlatego przyrządzenie potrawy nie zajmie zbyt wiele czasu.
Poniżej znajduje się przepis na rybę pod pierzynką. Danie nie tylko cieszy oko swoim wyglądem, ale dodatkowo zaskakuje smakiem i ucieszy podniebienie nawet wybrednego krytyka kulinarnego.
Ryba pod pierzynką
Składniki:
- 1 kg filetu łososia
- 1 cebula
- 50 g mozzarelli
- 50 g twardego sera
- 200 g majonezu
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Comments are closed.