Wystarczy, że masz te cztery składniki, a pyszne kulki Rafaello będą gotowe – Ich smak za to może przebić ten kupnych.

Chyba nikomu nie są obce takie słodycze jak Raffaello.

Delikatne, pyszne i nadające się na różne okazje. Dziś zatem pokażemy, jak można je przygotować we własnym domu. Nie potrzeba do tego wiele. Zaledwie cztery proste składniki, a wyczarujemy we własnej kuchni takie cukierki.

Składniki:

  • 100 g białej czekolady
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 1 opakowanie wafli
  • Migdały

Wykonanie:

Na początek migdały. W sklepach można kupić już wersje zblanszowaną. Jednak możliwe jest pozbycie się skórki w domowych warunkach. Wystarczy zalać je wrzątkiem, odstawić na pięć minut, a potem pozbyć się z nich skórki. Wafle należy zmielić. Można do tego wykorzystać choćby zwyczajny wałek do ciasta.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odkładamy z tego 3 łyżki na później. Resztę czekolady łączymy z waflami.

Z masy tworzymy kuleczki, do środka wkładamy migdały, formujemy idealne kuleczki i odstawiamy je do lodówki na 20 min.

Następnie każdą kuleczkę moczymy w roztopionej czekoladzie (w razie potrzeby roztapiamy ją ponownie), a następnie w wiórkach kokosowych.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!