Znajoma kwiaciarka zdradziła skuteczny sposób na odżywianie roślin doniczkowych. Moje storczyki w końcu kwitną jak szalone
Skórki z banana można użyć do zmiękczania mięsa. Na dnie brytfanny pod mięsem przeznaczonym do pieczenia układamy dojrzałe skórki z banana. Skórka zmiękczy mięso i zapobiegnie jego wysychaniu. Pieczeń nabierze dodatkowych walorów smakowych.
Za pomocą skórki z banana można skutecznie usunąć z powierzchni zębów osad z herbaty, wina, kawy lub nikotyny.
To doskonały, naturalny sposób na wybielenie zębów i nadanie im zdrowego połysku. Minerały zawarte w skórce banana, takie jak magnez, potas i brom wzmacniają szkliwo zębów. Wystarczy pocierać zęby wewnętrzna stroną skórki systematycznie, codziennie przez co najmniej dwie minuty. Po upływie dwóch tygodni uzyskamy widoczny efekt wybielenia zębów w sposób naturalny, bez użycia naturalnych substancji chemicznych.
Skórka z banana odmłodzi naszą skórę i pomoże uporać się z niektórymi problemami dermatologicznymi.
Zawarte w skorce witaminy, minerały i przeciwutleniacze sprawią, że nasza skóra stanie się zdrowsza, gładsza i bardziej promienna. Wystarczy co kilka dni masować twarz wewnętrzną stroną skórki banana. Zawarte w niej kwasy owocowe ułatwiają usuwanie martwych komórek naskórka.
Ponadto skorka z banana to doskonały środek łagodzący podrażnienia skóry spowodowane np. ukąszeniem owada.
Za pomocą skórki z banana można pozbyć się brodawek. Należy codziennie przed pójściem spać nałożyć na brodawkę kawałek skórki banana, zakleić plastrem i pozostawić na noc. Po upływie tygodnia brodawka przestanie istnieć.
Comments are closed.