Szybkie i pyszne ciasto bananowe bez pieczenia. Smak mile zaskoczył mnie i gości.
Smakowite i proste w przygotowaniu ciasto dla wielbicieli bananów. Genialne w swojej prostocie – przekąska nie wymaga pieczenia!
Składniki:
- dwie paczki biszkoptów
- pół tuzina bananów
- 500 ml kwaśnej śmietany
- szklanka cukru
- 300 ml mleka
- ulubione owoce (kiwi, truskawki, pomarańcze)
- czekolada (cała tabliczka)
Przygotowanie
Śmietanę ubij dodając cukier. Banany przygotuj – obierz ze skórki i pokrój na cienkie plastry. Nasze ciasto będzie miało budowę piętrową. Zacznijmy od układania biszkoptów, zanurzając je w mleku (ale tak, żeby nie ociekały).
Następnie ułóż piętro bananów i na to warstwę śmietany. Zabawę powtarzamy do wyczerpania składników.
Na zakończenie proponuję udekorować nasze ciasto czekoladą, przykładowo utartą na tarce albo pokrojoną w kostkę i oczywiście wedle uznania – obficie owocami.
Comments are closed.