Znikają ze stołu w kilka chwil – Pyszne bułeczki nadziewane z przepisu mojej babci.

Chcesz odkryć nowy przepis? Te nietypowe i proste w wykonaniu bułeczki skradną twoje serce!

Bułeczki nadziewane kremowymi warzywami to tzw. bomboszki. Możesz je dowolnie wypełnić, lecz najlepiej smakują przy najpopularniejszym połączeniu pomidorów, sera i świeżych ziół.

Składniki ciasta:

  • ok. 500 g mąki (3-3,5 szklanki, najlepiej sprawdzi się mąka pszenna)
  • 250 ml (szklanka) wrzącej wody
  • ok. 40 g oleju rzepakowego (4 łyżki) + spora ilość do smażenia
  • 5 g cukru (łyżeczka)

Składniki nadzienia:

  • 5 średniej wielkości pomidorów
  • 200g sera (lub zamiennika, np. twarogu)
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i zioła wedle uznania

Zatem jak je wykonać?

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!