Znikają ze stołu w kilka chwil – Pyszne bułeczki nadziewane z przepisu mojej babci.

Ciasto: Niewielką ilość soli i cukier należy rozpuścić we wrzącej wodzie. Następnie wlać odpowiednią ilość oleju, zamieszać i wsypać mąkę.

Dokładnie wyrobić ciasto (można posłużyć się specjalnym urządzeniem, jednak nie jest to konieczne). Ciasto pozostawiamy na około pół godziny.

Farsz: Ser zetrzyj na tarce lub utrzyj widelcem. Dodaj sól, czosnek i swoje ulubione zioła – jeśli są świeże, pamiętaj, aby je uprzednio posiekać. Całość dokładnie wymieszać. Przygotować pomidory krojąc je w plastry lub kostkę.

Całość: Ciasto podziel na dwie, w miarę równe części. Jedną z nich dobrze rozwałkuj, aby ciasto było cienkie. Rozłóż pomidory na cieście, uważając, aby zachować około 3cm odstęp pomiędzy nimi.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!