Znikają ze stołu w kilka chwil – Pyszne bułeczki nadziewane z przepisu mojej babci.

Następnie nałóż czubatą łyżeczkę farszu na pomidory. Rozwałkuj drugą połówkę ciasta, tak, aby była podobnej grubości do tej pierwszej. Przykryj ciastem pierwszą część. Szklanką o średnicy większej od pomidorów (takiej, aby bułeczki łatwo się formowały) wytnij okręgi wokół każdego pomidora.

Następnie wlej do garnka olej, tak, aby był w stanie pokryć bomboszki. Smaż je w głębokim i gorącym oleju, do czasu aż się zarumienią.

Owiń je delikatnie ręcznikiem papierowym, ponieważ należy odsączyć je z tłuszczu. I gotowe! Mogą być wykorzystane jako przekąska dla niespodziewanych gości, jak i również pełne danie – śniadanie lub kolację.

Są tak uniwersalne, że świetnie nadają się na każdą okazję.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!