Dieta bulionowa – Nie musisz restrykcyjnie się głodzić i możesz jeść pyszny rosół niemal bez żadnych ograniczeń.

  • gałązka tymianku
  • kawałki kurczaka z kością
  • 4 kulki pieprzu
  • cebula
  • 2 marchewki
  • 1 liść laurowy
  • 3 łyżeczki octu
  • 1 łodyga selera
  • ok.1 cm imbiru (starty)

Przygotowanie:

Pamiętaj, że podane przyprawy możesz modyfikować według własnych upodobań. Ważne tylko, abyś tylko nie pominął(ęła) octu.Także gatunek mięsa możesz wybrać taki, jaki Ci najbardziej odpowiada.

Umyj mięso i osusz. Zważ mięso i przygotuj wodę, w proporcji na 1 kilogram mięsa, 4 litry wody. Następnie włącz piekarnik na 220°C. Gdy osiągnie on już ustawioną temperaturę, wstaw do niego kości z mięsem na blaszce. Podpiecz je przez 15 minut. Dzięki temu bulion zyska bogatszy aromat i złotą barwę.

Zalej mięso odmierzoną wodą i dodaj pozostałe składniki. Możesz opcjonalnie opalić cebulę, dla wzmocnienia smaku. Gotuj bulion na wolnym ogniu według czasu podanego powyżej. Co jakiś czas zamieszaj go.

Możesz się nim już zajadać. Smacznego! Pamiętaj, że jest niskokaloryczny, więc nie musisz się ograniczać. Wszak jego trzy porcje zawierają raptem 84 kalorie.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!