Znikają już pierwszego dnia po ich przygotowaniu: Ciastka miodowe – Przysmak na świąteczny stół.
W czasie zbliżających się świąt Bożego Narodzenia często chcemy urozmaicić lub zmienić słodkie przekąski na świątecznym stole.
Z pomocą przychodzi przepis na pyszne ciastka miodowe z nadzieniem i polewą. Sprawdzą się nie tylko w święta. Idealne będą także na co dzień do herbaty lub kawy. Ciastka zachowują swoją świeżość przez bardzo długi czas, jednak ich smak i zapach sprawiają, że znikną z talerza w mgnieniu oka.
Miodowe ciastka – składniki
Do przygotowania ciastek potrzebne będą:
- 2 jajka
- 1 łyżeczka oczyszczonej sody
- 20 dkg cukru
- 10 dkg margaryny
- 45 dkg mąki
- 2 łyżki miodu
Nadzienie przyszykujemy z pomocą:
- 2 łyżek grubej mąki
- 4 szklanek mleka
- 20 dkg masła
- 1 opakowania cukru waniliowego
- cukier puder (do smaku)
Polewę przygotowujemy z gorzkiej czekolady i tłuszczu.
Comments are closed.