Deser gotowy w 5 minut i bez pieczenia. Proste ciasto biszkoptowe z kremem.
W prostocie kryje się nie tylko piękno, ale także niepowtarzalny smak w przypadku tego wspaniałego deseru. Osłodź swoje życie pysznym kremowym ciastem – nazywamy go sernikiem BeBe.
Składniki:
Ciasto:
- 200 g ciastek BeBe
- 100 g orzechów włoskich
- 80 g masła
Nadzienie czekoladowe:
- 200 g mascarpone lub innego serka śmietankowego
- 200 g polewy czekoladowej
- 250 ml bitej śmietany 33%
- 50 g cukru pudru
Do dekoracji:
- 3 łyżki polewy czekoladowej
Deser przygotowujemy w formie w kształcie prostokąta o wymiarach 15 x 25 cm
Przygotowanie:
Wymieszaj ciastka połamane na kawałki ręcznym mikserem w misce na drobny proszek. Następnie za pomocą robota kuchennego mieszamy również orzechy, z których połowę zostawimy do dekoracji.
Wsyp herbatniki do większej miski i wymieszaj je z drugą połową zmiksowanych orzechów. Następnie dodaj roztopione masło i wymieszaj.
Przyklej folię do wewnętrznych boków formy i wlej mieszankę do środka, którą dociskamy szpatułką. Do miski dodaj mascarpone i polewę czekoladową – dobrze wymieszaj.
Dodaj nadzienie do foremki na biszkopty i rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Śmietanę wlej do miski, ubijaj z cukrem do uzyskania gęstej śmietany.
Następnie dodaj mascarpone, dobrze wymieszaj, na koniec ubij blenderem i dodaj do foremki do nadzienia czekoladowego. Wierzch udekoruj posiekanymi orzechami i przechowuj w lodówce przez co najmniej 6 godzin.
Comments are closed.