Tort marzeń – kremowy, idealny bez pieczenia. Szybki w przygotowaniu i przepyszny.
„Tort marzeń”- kremowy, idealny bez pieczenia. Szybki w przygotowaniu i przepyszny.
Na pewno każdy zgodzi się ze mną, że uwielbia ciasta, które nie wymagają pieczenia. Ten słodycz zaskakuje niesamowitymi warstwami kryjącymi przepyszne smaki, najsłodsze wiśnie i jakże puchową śmietankę. Przygotowanie tego ciasta jest niezwykle proste, a składniki dostępne są w każdym większym sklepie. W jednej chwili przygotujemy ciasto, które zapadnie wszystkim gościom na długo w pamięci.
Składniki:
- 2 szklanki marynowanych wiśni w zalewie
- 650-700 ml soku wiśniowego
- 2 opakowania budyniu
- 1 cukier wanilinowy
- 1 opakowanie biszkoptów
- 850 ml mleka
- 350 g semoliny
- 500 ml śmietanki 30%
- ½ szklanki cukru
Przygotowanie:
W garnku należy podgrzać sok z wiśni, dodać do nich semolinę i całe owoce wiśni. Gotować ok 3-5minut, aż będą gęste. Wyłożyć na blachę z wysokimi brzegami. Ostudzić. Na wiśniach należy rozłożyć biszkopty.
Budynie przyrządzić zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, używając mleka. Śmietankę ubić na sztywno, doprawiając cukrem pudrem i rozłożyć na ciasto. Jeżeli nie posiadamy wiśni, można również wykorzystać gruszki bądź inne owoce w zalewie. Każde owoce będą równie dobrze pasować do ciasta.
Comments are closed.