Przepis doskonały dla Ciebie – 3 składniki dopełnią deser, a na dodatek stworzą razem unikalne i przepyszne ciasto.
- 170 g gorzkiej czekolady
- 220 g płatków owsianych
- 375 ml mleka kokosowego
Okrągłą formę do pieczenia o średnicy 18 cm posmarować należy masłem. Dno wyścielać trzeba papierem do pieczenia oraz dodatkowo posmarować masłem. W międzyczasie czekoladę należy drobno pokroić. Mleko kokosowe trzeba zagotować w małym garnku.
Do niego dodać pokrojoną wcześniej czekoladę i mieszając gotować to przez 2 minuty, aż masa będzie gładka i idealnie połączona. Kolejno należy dodać płatki owsiane i dobrze wymieszać. Ciasto należy przełożyć do formy. Po wygładzeniu łyżką należy odstawić to do ostygnięcia do pokojowej temperatury, a następnie wstawić do lodówki na kolejne 4 godziny, do czasu gdy deser będzie odpowiednio zestalony.
Comments are closed.