Przepis doskonały dla Ciebie – 3 składniki dopełnią deser, a na dodatek stworzą razem unikalne i przepyszne ciasto.

  • 170 g gorzkiej czekolady
  • 220 g płatków owsianych
  • 375 ml mleka kokosowego

Okrągłą formę do pieczenia o średnicy 18 cm posmarować należy masłem. Dno wyścielać trzeba papierem do pieczenia oraz dodatkowo posmarować masłem. W międzyczasie czekoladę należy drobno pokroić. Mleko kokosowe trzeba zagotować w małym garnku.

Do niego dodać pokrojoną wcześniej czekoladę i mieszając gotować to przez 2 minuty, aż masa będzie gładka i idealnie połączona. Kolejno należy dodać płatki owsiane i dobrze wymieszać. Ciasto należy przełożyć do formy. Po wygładzeniu łyżką należy odstawić to do ostygnięcia do pokojowej temperatury, a następnie wstawić do lodówki na kolejne 4 godziny, do czasu gdy deser będzie odpowiednio zestalony.

Opcjonalnie można podawać z białym jogurtem lub świeżymi owocami, udekorowane orzechami lub wiórkami kokosowymi.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!