Cukinia w cieście – pyszny smak, nie do opisania. Mój przepis na wszystkie okazje.
Kiedy przychodzi lato, od razu myślimy o zimnych napojach i lodach, ale też o świeżych owocach, warzywach i aromatycznych ziołach, które posiadają wiele niezbędnych witamin i minerałów.
Dlatego też powinno się testować jak najwięcej przepisów z nimi. Przedstawiam Wam jeden z moich przepisów na cukinie. Przygotujecie ją szybko, ze składników, które na pewno macie w domu i z ich małej ilości.
Składniki:
- 2-3 sztuki cukinii
- 1-2 jajka
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- mąka pszenna (według uznania)
Przygotowanie:
Cukinie dokładnie umyj, osusz i obierz, a następnie pokrój w plastry o grubości nie większej niż 1 centymetr. Tak pokrojone warzywa posól i popieprz oraz dodaj ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Wszystko wymieszaj. Żeby przygotować ciasto, połącz jajka z solą i dodaj jogurt. Do masy dodaj tyle mąki, żeby była bardziej płynna od masy na naleśniki.
Comments are closed.