Prosta i pyszna przekąska z cukinii. Jest łatwa do zrobienia, a następnego dnia smakuje jeszcze lepiej.

Wymieszaj mleko, cukier i drożdże, a następnie odstaw na około kwadrans. Zabierz się do pracy z cukinią. Jedną zetrzyj na tarce, a drugą posól. Odcedź resztki płynu i odciśnij całość. Dodaj do miski resztę składników ciasta, w tym cukinię.

Następnie zagnieć ciasto i przykryj bawełnianą ściereczką. Pozostawić do wyrośnięcia na co najmniej godzinę. W czasie, gdy ciasto rośnie, przygotuj nadzienie. Posól drugą cukinię i zetrzyj ją na tarce. Następnie odstaw ją na kilka minut, aby odpoczęła. Możesz też odcedzić wodę z drugiej cukinii i odcisnąć nadmiar płynu.

Następnie podsmażyć cebulę na oleju. Gdy cebula się zeszkli, zmniejszyć ogień do średniego i dodać cukinię. Wymieszaj z masłem, solą i pieprzem. Gdy nadzienie ostygnie, możesz nałożyć je na ciasto. Upewnij się, że masz miejsce, w którym można rozwałkować ciasto, i oprósz stolnicę mąką.

Na ciasto wyłóż 1/3 mieszanki cebuli i cukinii, a następnie zwiń ją w kulkę. Powtórz nadzienie trzy razy. Zaleca się, aby ciasto odpoczęło między wałkowaniem i formowaniem, ale nie jest to konieczne.

Za pomocą szklanki uformować z ciasta kółka. Po posmarowaniu ich żółtkiem, ułóż je na papierze pergaminowym i piecz przez około 25 minut. 25 minut). Ważne: Jeśli nie masz czasu, nie musisz odstawiać ciasta do wyrośnięcia. Wymieszaj masę z nadzieniem z cebuli i cukinii. Możesz doprawić ciasto ziołami, np. koperkiem).

Świetnym rozwiązaniem jest posypanie przekąski nasionami tuż przed pieczeniem. Można to zrobić za pomocą pestek słonecznika lub dyni. Ciesz się wspaniałymi doznaniami smakowymi.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!