Bez pieczenia i żelatyny – efekt Cię zaskoczy. Deser przygotowany w 15 minut.

Niesamowity sernik jako odpowiednia alternatywa w chwilach, gdy zdarzy ci się mieć niespodziewanego gościa. Kremowy przysmak kokosowy, który jest łatwy w przygotowaniu i nie wymaga użycia piekarnika.

Składniki:

  • 200 g herbatników czekoladowych
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 80 g masła

Pierwsza warstwa:

  • 2 żółtka
  • 80 g granulowanego cukru
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • 5 g cukru waniliowego
  • 400 ml mleka
  • 20 g masła

Druga warstwa:

  • 200 g sera śmietankowego
  • 200ml śmietanki kremówki
  • 50 g cukru pudru
  • Wiórki kokosowe do smaku

Polewa:

  • 50ml śmietanki kremówki
  • 50 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Biszkopty przełóż do głębokiej miski. Miksujemy je na proszek.

Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Na koniec dodać roztopione masło, wymieszać i wyrobić ręką.

Ciasto wlewamy do tortownicy od strony wyłożonej papierem do pieczenia. Użyj kubka, aby docisnąć go do dna i wokół krawędzi formy.

Dodaj żółtka do rondelka i ubij je trzepaczką. Następnie dodać cukier i wymieszać.

Następnie dodać skrobię, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Stopniowo dodawaj mleko i mieszaj, aż powstanie rzadka masa.

Przenieś zapiekankę do kuchenki i gotuj, mieszając, przez 5 minut na małym ogniu. Dodaj miękkie masło i mieszaj, aż się rozpuści.

Wlej śmietanę do formy z ciastem i pozostaw do ostygnięcia. Do miski dodajemy serek kremowy i ubijamy mikserem.

Dodać śmietanę, cukier i ubić śmietankę. Dodaję też wiórki kokosowe – po prostu mieszam je ze śmietaną. Krem nałożyć na stwardniały budyń, rozsmarować i posypać wiórkami kokosowymi.

Dodaj śmietankę i czekoladę do rondelka na kuchence i mieszaj, aż się rozpuści. Usuń formę, papier z deseru i udekoruj wierzch czekoladą.

Pozwól czekoladzie stwardnieć i podawaj. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!