Dieta bulionowa – Dietetyczka zdradziła przepis. Jem ją codziennie i chudnę – nie poznasz się w lustrze
Wywar przygotowany na kościach wystarczy pić tylko dwa razy w tygodniu, aby zacząć tracić zbędne kilogramy w przeciągu kilku tygodni. Ważne jest jedynie, aby pamiętać, żeby nie były to dwa kolejne dni pod rząd. Jedna porcja bulionu to zaledwie 84 kcal.
Z tego względu można go spożywać podczas tej odchudzającej kuracji nawet 5-6 razy. Warunkiem niezbędnym do tego, aby zupa bulionowa zadziałała jako środek odchudzający, jest jednoczesne wykluczenie ze swojej diety: glutenu, soi, mleka i cukru oraz żywności wysoko przetworzonej.
Składniki na zupę bulionową:
- kości z kurczaka (najlepiej z kawałkami mięsa) lub 1-1,5 kg kości wołowej
- cebula: 1 sztuka
- marchewki: 2 średniej wielkości sztuki
- seler naciowy: 1 łodyga
- ocet: 3 łyżeczki
- gałązka tymianku
- liść laurowy
- 4 kulki czarnego pieprzu
- 1 cm startego imbiru
Comments are closed.