Dieta bulionowa – Dietetyczka zdradziła przepis. Jem ją codziennie i chudnę – nie poznasz się w lustrze

Wywar przygotowany na kościach wystarczy pić tylko dwa razy w tygodniu, aby zacząć tracić zbędne kilogramy w przeciągu kilku tygodni. Ważne jest jedynie, aby pamiętać, żeby nie były to dwa kolejne dni pod rząd. Jedna porcja bulionu to zaledwie 84 kcal.

Z tego względu można go spożywać podczas tej odchudzającej kuracji nawet 5-6 razy. Warunkiem niezbędnym do tego, aby zupa bulionowa zadziałała jako środek odchudzający, jest jednoczesne wykluczenie ze swojej diety: glutenu, soi, mleka i cukru oraz żywności wysoko przetworzonej.

Składniki na zupę bulionową:

  • kości z kurczaka (najlepiej z kawałkami mięsa) lub 1-1,5 kg kości wołowej
  • cebula: 1 sztuka
  • marchewki: 2 średniej wielkości sztuki
  • seler naciowy: 1 łodyga
  • ocet: 3 łyżeczki
  • gałązka tymianku
  • liść laurowy
  • 4 kulki czarnego pieprzu
  • 1 cm startego imbiru

Ważne:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!