Długoterminowy kucharz zdradza sekretny przepis. Dzieci to uwielbiają – odkryj ich ulubioną zupę.
Zdumiewające odkrycie kucharki z przedszkola! Oto tajemnica najpyszniejszej zupy w historii, którą uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli!
Nie jesteś w stanie oderwać się od stołu, prawda? Tak samo ja poczułam, kiedy pierwszy raz skosztowałam tej niezwykłej zupy, tworzonej przez całe życie przez babcię mojego męża, gdy pełniła funkcję kucharki w przedszkolu. Gdy moje pociechy po raz pierwszy skosztowały tej „Śnieżki”, były tak zafascynowane, że prosiły o dokładkę!
Poszukujesz tego perfekcyjnego przepisu na zupę, który zadowoli Twojego malucha? Ostrzegam, masz go przed sobą! W tym tekście odsłaniam tajemnice tej nieskomplikowanej, ale niesamowicie smacznej zupy, która podbija serca nie tylko dzieci, ale także dorosłych!
MUSISZ zdobyć te SKŁADNIKI:
- 1 mała marchewka,
- 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego,
- 2 jajka,
- 2 średnie ziemniaki,
- 1/2 średniej cebuli,
- 1 łyżka oleju roślinnego,
- 1 łyżka masła,
- 1/2 puszki zielonego groszku,
- sól,
- przyprawy wedle własnego gustu
- świeże zioła dla dodatkowego aromatu.
A teraz… gotowe na sekret przygotowania?
Obierz, umyj i zetrzyj na grubej tarce cebulę i marchewki. Ziemniaki pokrój w kostkę, a jajka ugotuj na twardo. Smaż warzywa na maśle, do momentu aż marchewka zmięknie, a cebula stanie się przejrzysta. Do wrzącego bulionu wrzuć ziemniaki i zielony groszek (razem z zalewą z puszki). Gdy ziemniaki staną się półmiękkie, dołóż do zupy warzywa z patelni i starte jajka.
Comments are closed.