2 dni i czuje się jak nowo narodzona: Babcia nauczyła mnie fantastycznego przepisu na duszący kaszel.

Moja rodzina i ja nie byliśmy w stanie pozbyć się wirusa, który od ponad dwóch tygodni utrzymuje się w naszym domu.

Nie pomogły nam nawet syropy z apteki, więc poradziłem się staruszce, która dała mi swój „gwarantowany” przepis na grypę, kaszel i przeziębienie.

Ugotowałam dawkę dla całej rodziny i choć nigdy bym w to nie uwierzyła, w ciągu 2 dni nasza kondycja diametralnie się poprawiła. Irytujący kaszel ustąpił i w końcu dobrze spaliśmy. Ustąpiły również inne objawy – nieżyt nosa, ból głowy, ból zatok. Gorąco polecam, nie masz nic do stracenia, możesz tylko zyskać. Od teraz będę to robiła zawsze, gdy pojawią się jesienne wirusy, grypa i przeziębienia.

Dzięki naturalnemu działaniu antybiotycznemu czosnek radzi sobie z wieloma wirusami i bakteriami. W połączeniu z gorącym mlekiem to zupełny cud dla zdrowia. Wypróbuj ten ponadczasowy przepis i zobacz, co się z Tobą stanie. Cała rodzina skorzysta z tych efektów zimą!

Eliksir czosnkowy pomoże na:

  • astmę
  • przeziębienie
  • zapalenie płuc
  • artretyzm
  • żółtaczkę
  • impotencję
  • grypę
  • bezsenność
  • suchy i duszący kaszel
  • przewlekłe zapalenie stawów
  • wzmocnienie odporności
  • serce i wątrobę
  • skrzepy krwi
  • krążenie krwi
  • cholesterol

Przepis na eliksir czosnkowy

Składniki:

  • 5-6 ząbków czosnku
  • 250 ml mleka
  • 125 ml wody
  • 1,5 kg miodu

Przygotowanie:

W garnku podgrzej mleko z wodą. Dodaj zmiażdżony czosnek i zagotuj.

Jak tylko mleko czosnkowe zacznie się gotować zmniejszyć ogień i mieszać, do czasu, gdy około połowa objętości wyparuje. Nie utrzymuj czosnku długo w temperaturze wrzenia, aby nie stracić jego najcenniejszych składników.

Następnie odcedź mleko, dodaj miód i dobrze wymieszaj. Pij mleko czosnkowe gorące lub przynajmniej ciepłe. Na wszelki wypadek pij raz dziennie (maks. 1 szklanka), szczególnie w okresie jesienno-zimowym.

Jeśli jednak nadal ​​jesteś zbyt chory, zafunduj sobie ten eliksir zdrowia przynajmniej dwa razy w tygodniu. Stosuj podczas choroby: W przypadku choroby lub któregokolwiek z powyższych problemów, zwiększ dawkę mleka czosnkowego do trzech razy dziennie.

Pamiętaj, że mleko czosnkowe należy pić od ciepłego do gorącego. Dobrą wiadomością dla każdego, kto przejmuje się wyrazistym smakiem i zapachem czosnku jest to, że gotowanie eliminuje nieprzyjemny i specyficzny zapach czosnku.

Dlatego ten napój będzie akceptowany również przez dzieci. Mleko czosnkowe mogą pić również osoby, u których surowy czosnek powoduje problemy z trawieniem. Wskazówka dotycząca duszącego kaszlu:

Aby pozbyć się silnego, duszącego kaszlu, dodaj szczyptę kurkumy do mleka czosnkowego. Jeśli jednak cierpisz na nietolerancję mleka, istnieje dla Ciebie równie skuteczna alternatywa, a mianowicie herbata czosnkowa.

Mleka czosnkowego powinni również unikać diabetycy i matki karmiące.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!