Ten przepis zupełnie zmieni twoje myślenie. Rurki z kremem przygotowane z poniższej receptury są kruche i pyszne.
- 120 g cukru pudru
- 240 g cukru z kaszy manny
- woda
- 150 g białka z jajka (około 5 jajek)
Z mąki, cukru i kwaśnej śmietany wyrobić należy gładkie ciasto. Następnie zawinąć trzeba je w folie i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Posmaruj rurki i zacznij od nawlekania ciasta , które pokroić należy na paski o grubości około 2 mm. Po posmarowaniu wszystkich rurek roztrzepanym jajkiem upiecz je w rozgrzanym piekarniku przez 12 do 15 minut w zależności od wielkości tuby, aż będą złociste. Pozostaw na chwilę do ostygnięcia, a kolejno ostrożnie wyciągnij rurki z rurek. Trzeba robić to bardzo ostrożnie, ze względu na to, że rurki będą bardzo kruche.
Następnie należy ubić białka ze 120 g cukru na sztywną pianę. Następnie należy zagotować 240 g cukru z wodą (tyle żeby tylko zanurzyć cukier) do temperatury 115 do 120 stopni.
Comments are closed.