Ten przepis zupełnie zmieni twoje myślenie. Rurki z kremem przygotowane z poniższej receptury są kruche i pyszne.

  • 120 g cukru pudru
  • 240 g cukru z kaszy manny
  • woda
  • 150 g białka z jajka (około 5 jajek)

Z mąki, cukru i kwaśnej śmietany wyrobić należy gładkie ciasto. Następnie zawinąć trzeba je w folie i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Posmaruj rurki i zacznij od nawlekania ciasta , które pokroić należy na paski o grubości około 2 mm. Po posmarowaniu wszystkich rurek roztrzepanym jajkiem upiecz je w rozgrzanym piekarniku przez 12 do 15 minut w zależności od wielkości tuby, aż będą złociste. Pozostaw na chwilę do ostygnięcia, a kolejno ostrożnie wyciągnij rurki z rurek. Trzeba robić to bardzo ostrożnie, ze względu na to, że rurki będą bardzo kruche.

Następnie należy ubić białka ze 120 g cukru na sztywną pianę. Następnie należy zagotować 240 g cukru z wodą (tyle żeby tylko zanurzyć cukier) do temperatury 115 do 120 stopni.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!