Przepis na gniazda z mięsa Kilimandżaro – To hit w mojej kuchni. Znikają w ciągu kilku sekund
To danie zasmakuje całej rodzinie. Z tego przepisu dowiesz się, jak zrobić gniazda mięsne „Kilimandżaro”.
Każdy dzień jest inny. Stworzyliśmy prosty przepis, który pomoże Ci to osiągnąć. Dzięki temu przepisowi możesz zrobić pyszne i oryginalne gniazdka z mięsem. Do ich wypełnienia idealnie nadają się tłuczone ziemniaki z serem. Będą miały wspaniały i niepowtarzalny smak. Wszyscy będziecie zachwyceni!
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa wołowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki pszennej
- 4 łyżki oleju słonecznikowego
- Natka pietruszki, 0,5 pęczka
- 1 łyżeczka papryki
- 1 łyżeczka tymianku
- 40g masła
- 4 ziemniaki
- 50 ml mleka
- 50 g sera twarogowego
- 30 g sera cheddar
- 0,33 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1,5 łyżki pasty pomidorowej
- 300 ml wody
- Koperek jest doskonałym dodatkiem smakowym
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 2,5 łyżeczki soli
Comments are closed.