Przepis na gniazda z mięsa Kilimandżaro – To hit w mojej kuchni. Znikają w ciągu kilku sekund

To danie zasmakuje całej rodzinie. Z tego przepisu dowiesz się, jak zrobić gniazda mięsne „Kilimandżaro”.

Każdy dzień jest inny. Stworzyliśmy prosty przepis, który pomoże Ci to osiągnąć. Dzięki temu przepisowi możesz zrobić pyszne i oryginalne gniazdka z mięsem. Do ich wypełnienia idealnie nadają się tłuczone ziemniaki z serem. Będą miały wspaniały i niepowtarzalny smak. Wszyscy będziecie zachwyceni!

Składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • Natka pietruszki, 0,5 pęczka
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 40g masła
  • 4 ziemniaki
  • 50 ml mleka
  • 50 g sera twarogowego
  • 30 g sera cheddar
  • 0,33 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1,5 łyżki pasty pomidorowej
  • 300 ml wody
  • Koperek jest doskonałym dodatkiem smakowym
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2,5 łyżeczki soli

Jak przygotować:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!