Przepis na gniazda z mięsa Kilimandżaro – To hit w mojej kuchni. Znikają w ciągu kilku sekund
Obrać cebulę i zetrzeć ją na grubej tarce. Następnie drobno zetrzyj czosnek. Połącz pokrojone mięso i warzywa. Wmieszaj jajko, mąkę i olej. Dodaj paprykę, olej, paprykę i tymianek. Dodaj do masy posiekaną natkę pietruszki wraz z 1 łyżeczką soli i pieprzu. Połącz wszystko rękami.
Posmaruj dłonie olejem, a następnie weź niewielki kawałek masy mięsnej. Uformuj masę w kulkę, a następnie połóż ją na blasze do pieczenia. Powtórzyć tę czynność z pozostałą częścią masy. Następnie w każdej kulce zrobić małe wyżłobienie, aby wyglądała jak gniazdo. Piec je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Ugotuj ziemniaki w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu odstaw je do ostygnięcia przed obraniem. Do ziemniaków należy dodać masło, mleko, 1 łyżeczkę soli i gałkę muszkatołową. Rozgnieść ziemniaki, aby powstało puree. Wymieszać z twarogiem.
Comments are closed.