Delikatne klopsiki z kulkami z ziemniaków, o kuszącym aromacie czosnku. Smakowity pomysł na niedzielny obiad
Klopsiki z mięsa mielonego to wspaniałe danie, które znane jest na całym świecie i często gości na talerzach, ze względu na wspaniały smak i uniwersalność.
Klopsiki można w dowolny sposób modyfikować, dodając do nich inne przyprawy lub niezwykłe dodatki, które całkiem odmienią charakter potrawy. Poznaj ciekawy wariant popularnych klopsików, gwarantujemy, że zakochasz się w tym przepisie.
Niezwykła kompozycja mięsa, czosnku i ziemniaków zawładnie twoim sercem i podniebieniem, zaskocz domowników niezwykłym smakiem klopsików z ziemniakami, z pewnością sięgną po dokładkę! Poznaj przepis na klopsiki z ziemniaczanymi kulkami – danie ciekawe, lecz niezwykle proste w wykonaniu.
Klopsiki z ziemniaczanymi kulkami to danie, to niezwykle ciekawe danie, dodatek czosnku dodaje wspaniałego i intensywnego aromatu, a lekkie kulki z ziemniaków przełamują sytość mięsa.
Klopsy, składniki:
- mięso wieprzowe, mielone – 400 g
- jedna cebula średniej wielkości
- jajko
- bułka tarta – 4 łyżki
- sól i pieprz
Kulki z ziemniaków, składniki:
- pure ziemniaczane, 500 g
- łyżka masła
- jajko
- ser – 100 g
- czosnek – 10 ząbków
- łyżka oleju
- szczypta tymianku, soli i pieprzu
Sposób przygotowania:
Comments are closed.