Obłędne kawałki kurczaka w stylu gyros: Najlepiej przyrządzone mięso, jakie dotąd jadłam.
Ten przepis to idealne rozwiązanie dla miłośników kurczaka, którym znudził się już jego klasyczny smak.
Połączenie tego mięsa, sosu musztardowo-śmietanowego oraz przyprawy gyros, zabierze Cię w całkowicie nowy świat smaków kurczaka!
Co będzie potrzebne?
- 4 piersi z kurczaka
- 200 ml śmietanki
- przyprawa do gyrosa
- sól
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka koperku
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka rozmarynu
Przygotowanie:
Pamiętaj o tym, aby na samym początku umyć piersi z kurczaka, a następnie je osuszyć. Pokrój je na mniejsze kawałki. Przygotuj naczynie żaroodporne, natłuść je. Kurczaka dopraw i ułóż go w naczyniu. Następnie, na powierzchnię kurczaka, wlej śmietanę, którą wcześniej przygotujesz z czosnkiem (przeciśniętym przez praskę), musztardą oraz przyprawą gyros.
Comments are closed.