Obłędne kawałki kurczaka w stylu gyros: Najlepiej przyrządzone mięso, jakie dotąd jadłam.

Ten przepis to idealne rozwiązanie dla miłośników kurczaka, którym znudził się już jego klasyczny smak.

Połączenie tego mięsa, sosu musztardowo-śmietanowego oraz przyprawy gyros, zabierze Cię w całkowicie nowy świat smaków kurczaka!

Co będzie potrzebne?

  • 4 piersi z kurczaka
  • 200 ml śmietanki
  • przyprawa do gyrosa
  • sól
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka rozmarynu

Przygotowanie:

Pamiętaj o tym, aby na samym początku umyć piersi z kurczaka, a następnie je osuszyć. Pokrój je na mniejsze kawałki. Przygotuj naczynie żaroodporne, natłuść je. Kurczaka dopraw i ułóż go w naczyniu. Następnie, na powierzchnię kurczaka, wlej śmietanę, którą wcześniej przygotujesz z czosnkiem (przeciśniętym przez praskę), musztardą oraz przyprawą gyros.

Przyprawę gyros można zamienić także z mieszanką ziół, wraz w połączeniu z czerwoną papryką. Piekarnik nagrzej na 180 stopni. Naczynie przykryj folią, a kiedy piekarnik się nagrzeje, włóż je do wnętrza piekarnika. Piecz danie przez 40-50 minut. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!