Małe bułeczki z chrupiącą skórką i nadzieniem. Wystarczy 1 szklanka jogurtu, ser i 20 minut w piekarniku
Weź miskę i wlej do niej olej, wodę i jogurt. Dodaj także białko, sól, cukier oraz sok z cytryny. Całość porządnie wymieszaj trzepaczką. Do masy dorzuć proszek do pieczenia oraz przesiej i wsyp mąkę. Zawartość miski dokładnie wymieszaj, dodaj miękkie masło i wyrób ciasto.
Gdy ciasto jest już gładkie, przełóż je do miski. Miskę nakryj ręcznikiem i odstaw na bok na 10 minut.
Posiekane, świeże zioła dodaj do śmietankowego serka i wymieszaj te składniki. Z ciasta uformuj rulon i podziel je na mniejsze części.
Z każdej małej części ciasta uformuj placek, w który zawiniesz trochę nadzienia.
Bułki wyłóż na blaszce z papierem do pieczenia. Posmaruj bułeczki roztrzepanym żółtkiem z dodatkiem łyżki oleju, a następnie posyp je nasionami sezamu.
Comments are closed.