Mięso idealne – Miało być na dwa dni a zjedzone w kilka chwil. Rozpływa się w ustach. Przepis idealny
Prezentujemy idealny przepis na mięso, dla osób zapracowanych, którzy nie mają czasu na przygotowanie skomplikowanych potraw.
Mięso, które zostanie przygotowane według poniższego przepisu, cechuje się dużą delikatnością, miękkością, soczystością oraz tym, że praktycznie rozpływa się w ustach.
Co będzie potrzebne?
- kilogram mięsa np. wieprzowina
- 1,5 łyżeczki pieprzu do smaku
- 2 łyżeczki soli do smaku
- 3 ząbki czosnku
- 400 gramów cebuli
- 50 mililitrów wody
- 100 gramów masła klarowanego
Przepis
Przede wszystkim mięso trzeba umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić na dość duże kawałki. Po tym etapie mięso należy przenieść do garnka.
Cebula powinna zostać obrana oraz pokrojona na pół pierścienie i położona na wierzchu mięsa, a następnie do garnka należy dodać masło klarowane oraz zalać wodą. Po przykryciu na średnim ogniu należy mięso dusić przez około godzinę, po czym trzeba dodać przyprawy, czyli pieprz i sól oraz czosnek.
Po dodaniu przypraw mięso należy dusić przez około 1.5 do 2 godzin. Po uduszeniu mięso jest gotowe do dodania do słoika i włożenia do lodówki.
Comments are closed.