Wystarczy pokroić, wypełnić i smaczny obiad w pół godziny na stole. Przepis dla zabieganych
Piersi z kurczaka dokładnie umyj a następnie osusz papierowym ręcznikiem. Kolejno natnij je wzdłuż tak, aby nie przeciąć ich do końca.
Następnie oprósz mięso przyprawami z każdej strony.
Pomidory umyj, osusz i pokrój w plasterki. Ser żółty pokrój cienko. Musztardę i śmietanę wymieszaj w misce, by powstała aksamitna konsystencja.
W środek każdej piersi z kurczaka włóż kolejno 2 plastry pomidora, na to 2 plastry sera i złóż mięso.
Na każdym kawałku zrób po 3 nacięcia na ukos. Gotowe piersi włóż do formy żaroodpornej wysmarowanej olejem. Na sam koniec oprósz mięso solą i posmaruj wcześniej przygotowanym sosem musztardowo-śmietanowym.
Potrawę piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut. Po tym czasie na każdym kawałku połóż jeszcze po plasterku sera i ponownie podpiecz przez około 5 minut.
Comments are closed.