Przepis na pyszną polędwiczkę wieprzową: Wychodzi zawsze soczysta, z aromatycznymi dodatkami zwali Cię z nóg.
Schab nacinamy jak na zdjęciu, nie przecinamy do końca, jedynie z wierzchu.
Mięso solimy, pieprzymy i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie obieramy cebulę, kroimy ją w półpierścienie, boczek kroimy w plastry. Kiedy już są pokrojone, wkładamy je do nacięć w mięsie.
Następny krok zależy od Twojego wyboru, jeżeli zdecydowałeś się na ogórki kiszone, pokrój je w plastry i również włóż do szczelin w mięsie. Jeśli jednak wybrałeś kapustę, ułóż ją w naczyniu wokół mięsa.
Wkładamy całość do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach, przez około 40 minut. Wyciągamy i wszystko gotowe!
Comments are closed.