Lubisz słone przekąski. Gruzińskie pikle to świetny wybór. Przepis.
Musisz uważać na to, co jesz, gdy próbujesz kontrolować obwód w talii. Gruzińskie ogórki o lekko słonym smaku stanowią świetną przekąskę.
W sklepach spożywczych znajdziesz więcej ogórków, a więcej osób myśli o przetworach. Gruzińskie ogórki to obowiązkowy element w Twojej kuchni, jeśli uwielbiasz ogórki w każdej postaci. Ta przystawka jest doprawiona solą i ziołami, co nadaje jej niepowtarzalny smak. Po przygotowaniu są gotowe już następnego dnia.
Składniki:
- Ogórki gruntowe 1 kg
- Trzy średnie ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 pęczka kolendry
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
Sposób przygotowania:
Koniecznie przygotuj pojemnik z pokrywką. Pokrój ogórki w grube plastry i umieść je w pojemniku. Wymieszaj w moździerzu cukier, kminek i paprykę.
Posypać je mieszanką ziół. Dodaj czosnek do warzyw, obierając go i wyciskając. Dodaj kolendrę do pojemnika i posiekaj ją. Szczelnie zamknij pojemnik. Wszystko dobrze wymieszać w shakerze, a następnie umieścić w lodówce.
Comments are closed.