Lubisz słone przekąski. Gruzińskie pikle to świetny wybór. Przepis.

Musisz uważać na to, co jesz, gdy próbujesz kontrolować obwód w talii. Gruzińskie ogórki o lekko słonym smaku stanowią świetną przekąskę.

W sklepach spożywczych znajdziesz więcej ogórków, a więcej osób myśli o przetworach. Gruzińskie ogórki to obowiązkowy element w Twojej kuchni, jeśli uwielbiasz ogórki w każdej postaci. Ta przystawka jest doprawiona solą i ziołami, co nadaje jej niepowtarzalny smak. Po przygotowaniu są gotowe już następnego dnia.

Składniki:

  • Ogórki gruntowe 1 kg
  • Trzy średnie ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki

Sposób przygotowania:

Koniecznie przygotuj pojemnik z pokrywką. Pokrój ogórki w grube plastry i umieść je w pojemniku. Wymieszaj w moździerzu cukier, kminek i paprykę.

Posypać je mieszanką ziół. Dodaj czosnek do warzyw, obierając go i wyciskając. Dodaj kolendrę do pojemnika i posiekaj ją. Szczelnie zamknij pojemnik. Wszystko dobrze wymieszać w shakerze, a następnie umieścić w lodówce.

Ogórki będą gotowe już następnego dnia. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!