Przepis krok po kroku. Panettone, pyszne ciasto, które można jeść z dodatkiem bakalii, czekolady, a nawet egzotycznych owoców.
Masz ochotę zjeść oryginalną włoską babkę? Jest na to szybki i sprawdzony przepis. Receptura jest dość prosta, lecz może się trochę różnić w zależności do preferencji smakowych i dostępnych składników.
Panettone można serwować z dodatkiem orzechów, czekolady lub owoców. Z tego artykułu dowiesz się jak szybko przygotować włoską babkę w swojej kuchni. Będzie to idealny deser na rodzinny obiad lub jako dodatek do kawy.
Składniki:
- 2 jajka
- 850 g mąki
- 180 g masła
- 4 żółtka
- 1/2 szklanki wody
- 25 g drożdży
- 100 g orzechów
- 150 g rodzynek
- 100 g kandyzowanych owoców
- 50 g cukru do ciasta + 1 łyżka
- skórka z jednej średniej cytryny
- 1,5 łyżeczki soli
Comments are closed.