Przepis krok po kroku. Panettone, pyszne ciasto, które można jeść z dodatkiem bakalii, czekolady, a nawet egzotycznych owoców.

Masz ochotę zjeść oryginalną włoską babkę? Jest na to szybki i sprawdzony przepis. Receptura jest dość prosta, lecz może się trochę różnić w zależności do preferencji smakowych i dostępnych składników.

Panettone można serwować z dodatkiem orzechów, czekolady lub owoców. Z tego artykułu dowiesz się jak szybko przygotować włoską babkę w swojej kuchni. Będzie to idealny deser na rodzinny obiad lub jako dodatek do kawy.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 850 g mąki
  • 180 g masła
  • 4 żółtka
  • 1/2 szklanki wody
  • 25 g drożdży
  • 100 g orzechów
  • 150 g rodzynek
  • 100 g kandyzowanych owoców
  • 50 g cukru do ciasta + 1 łyżka
  • skórka z jednej średniej cytryny
  • 1,5 łyżeczki soli

Przygotowanie:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!