Proste i szybkie przepisy – Domowe pasty kanapkowe. Są niezwykle pyszne.
Czujesz, że dotknęła Cię śniadaniowa rutyna? Chleb z szynką i pomidorem nie smakują już tak samo? W takim razie najwyższa pora na pewne urozmaicenie w Twojej kuchni.
Jeśli jednak wciąż pragniesz pozostać przy kanapkowym rytuale, to świetną alternatywę stanowią różnego rodzaju pasty. Poniżej znajdziesz dwa przepisy, które zadecydują o dobrym początku dnia.
Chociaż przedstawione połączenia, mogą wydawać się nieoczywiste, to uwierzcie na słowo – będzie przepysznie! Poza tym przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil i jest banalnie proste! Składniki w dłoń i do dzieła!
Na pierwszy ogień idzie pasta ogórkowa. Zapach świeżego zielonego ogórka w połączeniu z aromatycznym koperkiem stanowią niewątpliwie idealne wspomnienie lata. Natomiast druga propozycja, to kwintesencja obecnie trwającej pory roku.
Pasta ogórkowa
Składniki:
- 150 g twarogu
- pęczek koperku
- 1 ogórek
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
Przygotowanie
Najpierw umyj zioła, osusz i drobno posiekaj nożem. Następnie obierz ogórka, zetrzyj go na drobnej tarce i pamiętaj, aby odcisnąć sok. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sól i pieprz, ponownie dokładnie wymieszaj. Gotowe!
Comments are closed.