Pyszna pierś z kurczaka na kilka sposobów. Szybkie przepisy, które stosuje nie od dziś. Smak nie do opisania.
Mięso z kurczaka jest bardzo wdzięczne do przygotowania. Można dodać do niego mnóstwo różnych składników, nie wymaga długiego gotowania i można je modyfikować na wiele sposobów tak, żeby każdemu zawsze smakowało.
Poznaj pięć ciekawych sposobów na przyrządzenie kurczaka i zaskocz swoich bliskich nietypową odsłoną tego klasycznego składnika.
Jeżeli chcesz usmażyć pierś z kurczaka na obiad koniecznie przygotuj do niej pyszną panierkę. Mięso obtocz w mące, jajku, a na końcu w bułce tartej z domieszką parmezanu. Ten intensywny, lekko pikantny ser sprawi że zwyczajny kurczak nabierze nowego charakteru. Parmezan można też zastąpić płatkami drożdżowymi, które smakują tak samo.
Kurczak nie musi być mdły, zwłaszcza w egzotycznej sałatce z dodatkiem ananasa i kukurydzy. Dodaj do nich pieczarki, ser i cebulę, dopraw wszystko czosnkiem, majonezem i tyle! Prosta i pyszna sałatka stanie się hitem imprezy.
Jeśli nie próbowałaś nigdy filetu kurczaka z dodatkiem ziaren gorczycy, to koniecznie przygotuj go na obiad. Przepis jest bardzo prosty, ponieważ sos tworzysz na bazie mleka, do którego dodajesz gorczycę, mleko, masło, sól i pieprz. Tym sosem polej filety, usmaż i podawaj do stołu.
Równie prostym, smacznym, a w dodatku małokalorycznym daniem są szaszłyki z kurczaka, bakłażanów i pomidorów. Możesz dodać też inne, lubiane przez Ciebie warzywa. Pokrój wszystko w kostkę, nadziej na patyczki do szaszłyków, dodaj ulubione przyprawy, polej oliwą i upiecz w folii. Łatwa i zdrowa przekąska.
Comments are closed.