Placki ziemniaczane są tak pyszne, że zjesz je wszystkie w mgnieniu oka. Dzięki temu przepisowi możesz odtworzyć smak dawnych czasów. Przepis.

Pyszne placki ziemniaczane jak z dzieciństwa.

Smaki dzieciństwa są często mile wspominane, a my często przywołujemy wspomnienia z dzieciństwa. Uwielbiamy odtwarzać smaki, które towarzyszyły nam w tych szczęśliwych chwilach. Pokażemy Ci, jak zrobić najlepsze i najłatwiejsze w przygotowaniu placki ziemniaczane.

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
  • Chuda wieprzowina – 0,5 kg
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 50 g masła
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki mąki
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Pierwszym krokiem jest zmielenie mięsa wieprzowego. Następnie dodajemy sól i pieprz. Następnie posiekaj cebulę i podsmaż ją na oleju. Podczas gdy cebula i mięso się smażą, przygotować ziemniaki.

Ugotuj ziemniaki, obierz je, a następnie dopraw olejem. Z ugotowanych ziemniaków zrobić zacierkę. Wymieszaj mąkę z masą ziemniaczaną. Następnie wymieszać masę ziemniaczaną z mięsem mielonym. Na koniec uformować placki. Placki należy smażyć na oleju.

Naleśniki można obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Do mięsa mielonego można dodać pieczarki, grzyby lub ulubione zioła. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!