Ta imprezowa przekąska jest nie tylko pyszna, ale i piękna. Ten przepis trzeba koniecznie wypróbować.

Szukasz wyjątkowej, a jednocześnie łatwej w przygotowaniu przekąski, którą mógłbyś poczęstować swoich gości?

Ten przepis to świetny wybór. To pyszne danie jest nie tylko smaczne, ale i pięknie wygląda. Jego przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Będziesz zachwycony, nie tylko dla miłośników grzybów, ale dla wszystkich.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 125g twarogu
  • 250g pieczarek marynowanych
  • Ogórek
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka powinny być ugotowane na twardo. Gdy jajka ostygną, obierz je. Następnie zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach. Następnie zetrzeć ser na tej samej tarce. Wymieszać z czosnkiem mielonym i majonezem. Dobrze wymieszać i doprawić solą.

Usuń nóżki z pieczarek i pokrój ogórek na plastry o grubości 0,5 cm. Ogórka nie trzeba obierać.

Z masy jajecznej uformuj z łyżki stołowej walec. Będzie to trzon naszego „grzybka”. Należy go umieścić na plasterku ogórka. Na trzon nałożyć kapelusz pieczarki.

Ułożyć grzyby na półmisku z sałatą i ziołami.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!