Ta imprezowa przekąska jest nie tylko pyszna, ale i piękna. Ten przepis trzeba koniecznie wypróbować.
Szukasz wyjątkowej, a jednocześnie łatwej w przygotowaniu przekąski, którą mógłbyś poczęstować swoich gości?
Ten przepis to świetny wybór. To pyszne danie jest nie tylko smaczne, ale i pięknie wygląda. Jego przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Będziesz zachwycony, nie tylko dla miłośników grzybów, ale dla wszystkich.
Składniki:
- 3 jajka
- 125g twarogu
- 250g pieczarek marynowanych
- Ogórek
- 1-2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki majonezu
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka powinny być ugotowane na twardo. Gdy jajka ostygną, obierz je. Następnie zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach. Następnie zetrzeć ser na tej samej tarce. Wymieszać z czosnkiem mielonym i majonezem. Dobrze wymieszać i doprawić solą.
Usuń nóżki z pieczarek i pokrój ogórek na plastry o grubości 0,5 cm. Ogórka nie trzeba obierać.
Z masy jajecznej uformuj z łyżki stołowej walec. Będzie to trzon naszego „grzybka”. Należy go umieścić na plasterku ogórka. Na trzon nałożyć kapelusz pieczarki.
Comments are closed.